Turizam i ugostiteljstvo

  • Objavljeno: 08.11.2016.

Ugostitelji predstavili protuargumente, kao i šest mjera u borbi protiv povećanja PDV-a

Oko 300 vlasnika ugostiteljskih objekata iz Primorsko – goranske županije koji predstavljaju svojih skoro 3000 zaposlenika na sastanku u Opatiji su jednoglasno izjasnili svoje argumentirano mišljenje i analizu kako bi najavljeno povećanje PDV-a u turizmu na 25 posto...


  • Objavljeno: 19.07.2016.

Kako do zadovoljnog radnika u ugostiteljstvu?

Konkurencija je u ugostiteljstvu ogromna, tako da svaki, čak i najmanji detalj, igra veliku ulogu, pri čemu je zadovoljstvo osoblja povezano s atmosferom u samom kafiću. Sigurno je kako je najvažniji cilj učiniti gosta što zadovoljnijim, no takva bi se...


  • Objavljeno: 06.07.2016.

Nova mjera osposobljavanja za ugostiteljska zanimanja!

HOK i HZZ napravili su važan potez prema rješavanju nedostatka turističko-ugostiteljskog kadra kroz organizaciju osposobljavanja na radnom mjestu i to za četiri zanimanja Učinjen je prvi korak prema rješavanju velike nezaposlenosti s jedne i nedostatka...


  • Objavljeno: 14.06.2016.

Ugostitelji bez prava glasa

Volio bih jednom napisati članak o nečemu pozitivnom, ali, na žalost, samo gorak okus traje u ustima dugo. Puno putujem po državi i inozemstvu. Vidim Koktel barove koji funkcioniraju bez normativa, inventura i obaveze da sve štima u centilitar; već s...


  • Objavljeno: 20.05.2016.

U ugostiteljstvu treba do 30.000 sezonaca!

Hrvatskoj nedostaje sezonske radne snage. Zainteresiranih među nezaposlenima svega je deset posto, zbog čega se razmišlja o zapošljavanju stranaca, dok naši radnici odlaze sve više u EU. Nedostatak sezonskih radnika, njih čak 30.000, temeljni...