Turizam i ugostiteljstvo
- Objavljeno: 02.11.2021.
Kako postati vrhunski kuhar? U Hrvatsku dolazi škola kuhanja na svjetskoj razini
Za sve one koji su htjeli dobiti masterchef edukaciju u Hrvatskoj na svjetskoj razini stiže dobra vijest. U Pulu uskoro dolazi međunarodna škola kuhanja i gastronomije. Jedna je to od...
- Objavljeno: 09.10.2021.
Dok turistički djelatnici još slave uspjeh ove sezone, nad iduću su se nadvili vrlo tmurni oblaci; već je počela borba za svakog radnika, a nedostaje ih čak 40.000
Već dulje od pet godina turistički sektor bori se s velikim nedostatkom radne snage - bazeni poprilično jeftine radne snage iz kontinentalne Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, tri...
- Objavljeno: 22.09.2021.
Premalo radnika, a gosti i dalje stižu! Turistička sezona iznad svih očekivanja, ali s neočekivanim problemima
Izgubili smo predsezonu, prognoze su bile da ćemo uhvatiti tek 60 posto referentne 2019. godine. No, turistička je sezona iznenadila, na 77 posto noćenja smo, a trenutno u Hrvatskoj imamo oko...
- Objavljeno: 11.10.2020.
Hotelijeri očajni, za oporavak će nam trebati par godina
Hotelijeri očekuju pad prihoda do 75 posto Hrvatski hotelijeri ove godine zbog utjecaja pandemije očekuju pad ukupnih prihoda od 25 do 75 posto. Polovica ih smatra da...
- Objavljeno: 11.05.2020.
Nova noćna mora za hrvatske ugostitelje: Kuhar svaki filet tune prije pečenja mora označiti barkodom
Na ovaj je propis upozorio vlasnik jednog restorana na Jadranu. Kao da im nisu bili dovoljni postojeći propisi koji su im zagorčavali poslovanje, domaći vlasnici restorana, kao i...