Kako postati vrhunski kuhar? U Hrvatsku dolazi škola kuhanja na svjetskoj razini
Objavljeno: 02.11.2021.
Za sve one koji su htjeli dobiti masterchef edukaciju u Hrvatskoj na svjetskoj razini stiže dobra vijest. U Pulu uskoro dolazi međunarodna škola kuhanja i gastronomije.
Jedna je to od rijetkih prilika u Hrvatskoj i regiji u kojem se možete obučiti za kuhara na naprednoj razini i otvoriti put rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Izvrsnost na međunarodnoj razini
Naglasak je na izvrsnosti pa škola kuhanja daje uvid u najnovije svjetske kulinarske tehnike i trendove uz neizostavnu praksu i posjetu različitim OPG-ovima.
Škola kuhanja će imati 10-ak eminentnih domaćih i inozemnih kuhara i gostiju iz gastro svijeta iz područja čokolade, maslinovog ulja, vina, slastica, craft piva…
Program
Program škole biti će sveobuhvatan i temeljit, pa će tako obraditi pet područja. Naglasak je na školi kuhanja i kulinarstvu, a sudionici će se upoznati i sa osnovama gastronomije i nutricionizma, hrane kao lijeka, uspješnim primjerima iz prakse te konzaltingom u ugostiteljstvu.
Sudionici će se upoznati i sa specifičnim oblicima prehrane, koji su sve više prisutni i popularni, te tako steći osnove iz veganske, vegetarijanske, plant based, halal i košer kuhinje.
Učenje kroz rad
Sudionici će u sklopu škole kuhanja biti u prilici završiti kuharsku praksu u restoranima, posjetiti OPG-ove, pripremati masterchef večere i catering za različite evente i uzvanike.
Škola kuhanja održavat će se u kasnu zimu 2022. i trajat će nepunih dva mjeseca. Održavat će se u Puli, a sudionicima će biti osigurani smještaj, obroci, materijali, radne jedinice i sl.
Otvorene pretprijave
S obzirom da za edukaciju postoji velik interes, svi zainteresirani mogu napraviti pretprijavu. Naravno, pretprijave (svojevrsna rezervacija) nisu obvezujuće, već samo iskaz interesa sudionika za sudjelovanje, te prilika organizatoru da prilagodi program vašim potrebama.
Također, s obzirom na ograničen broj mjesta za školu, svi koji se prijave kroz pretprijave imat će pravo prvenstva od onih kojih se prijave putem regularnih prijava.
Pretprijave su otvorene do 15. studenog i možete se prijaviti ispunjavanjem obrasca na linku.
Kulinarski Razvojni Centar

Kulinarski Razvojni Centar predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta, maslinarstva, craft pivarstva, čokolade.
S brojnim održanim i najavljenim aktivnostima, Kulinarski Razvojni Centar Amfiteatar vjerovatno je najaktivnija gastro platforma u Hrvatskoj i šire. U prvom planu su kulinarski tečajevi, ali danas ova platforma nudi i usluge cateringa, organizacije teambuildinga, proslava (vjenčanja, djevojačkih, momačkih, krštenja..), gastro tura, konzaltinga u ugostiteljstvu i dr.
U dosadašnjim eventima platforme poput tečajeva kuhanja, festivalima, gastro večerama i sl. sudjelovalo je preko 2.000 sudionika i 20 predavača poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Tedija Chiavalona, Marija Mandarića, Domagoja Trusića…
Kulinarski Razvojni Centar
Amfiteatarska 6, 52 100 Pula
Email: info@krc-amfiteatar.hr
Tel: 091-576-2362
Izvor: https://krc-amfiteatar.hr/

Na snagu stupio novi sustav ulaska u EU
HoReEx 2025 Opatija – Posao u turizmu otvara ključna pitanja o zapošljavanju
Stranci preuzeli sezonu? Radnik iz Istre ogorčen: "Mi domaći nemamo ni 100 sati"
Radnici postoje, ali sustav zapošljavanja u turizmu mora se hitno mijenjati – analiza za sezonu 2025
San Canzian – Luksuz u kojem čovjek čini razliku
Novosti u Zakonu o strancima 2025
NAJNOVIJI PODACI / Ovo su minimalne plaće u Europi: Luksemburg vodi, mi kaskamo za Slovencima i Poljacima
Suchen Sie qualifiziertes Personal für eine erfolgreiche neue Saison? WINTERSAISON 2024/2025 - Kroatien, Österreich, Slowenien, Deutschland, Schweiz, Frankreich, Italien
Looking for qualified staff for a successful new season? WINTER SEASON 2024/2025 - Croatia, Austria, Slovenia, Germany, Switzerland, France, Italy